Privreda

Produžen konkurs i povećan budžet za pomoć privrednicima - podrška države gumarima i proizvođačima plastike

Komentari

Autor: Tanjug

19/10/2021

-

09:20

Produžen konkurs i povećan budžet za pomoć privrednicima - podrška države gumarima i proizvođačima plastike
Produžen konkurs i povećan budžet za pomoć privrednicima - podrška države gumarima i proizvođačima plastike - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Rok za prijavu firmi za učešće u Programu podrške privrednim društvima za ulazak u lance dobavljača multinacionalnih kompanija (MNK) u 2021. godini, produžen je do 25. novembra, a budžet za realizaciju programa povećan je sa 230 na 374 miliona dinara, objavila je Razvojna agencija Srbije (RAS).


Reč je o višegodišnjem programu usmerenom na jačanje poslovnih kapaciteta domaćih privrednih društava kako bi postali dobavljači velikih multinacionalnih kompanija ili proširili postojeću saradnju sa njima. Program je namenjen proizvođačima u sektorima automobilske industrije, uređaja i komponenti za automobilsku industriju, obrade metala, proizvođačima mašina i opreme za druge namene.

Takođe i sektoru gume i plastike, proizvođačima kućnih aparata i delova za te aparate, kao i sektoru električnih i elektronskih sistema i elemenata za ove sisteme.

Program je pokrenut 2019. godine i ovo je četvrti javni poziv, a kroz tri dosadašnja je mere intervencije i sredstva dobilo 39 domaćih privrednih društava.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis