Privreda

Atlantik Grupa prodala pogon fabrike dečije hrane austrijskoj kompaniji

Komentari

Autor: SeeBiz / Tanjug

16/11/2021

-

11:20

Atlantik Grupa prodala pogon fabrike dečije hrane austrijskoj kompaniji
Atlantik Grupa prodala pogon fabrike dečije hrane austrijskoj kompaniji - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Atlantik Grupa potpisala je s austrijskom kompanijom Gitis Naturprodukt ugovor o kupoprodaji proizvodnog pogona "Mirna" u Sloveniji, objavljeno je danas na Zagrebačkoj berzi.

Reč je, kako se navodi u saopštenju Atlantika, o završetku procesa započetog prodajom brenda dečje hrane Bebi srpskoj Nelt Grupi prošle godine, odnosno o nastavku procesa dezinvestiranja neosnovnih delatnosti u skladu s Atlantikovom korporativnom strategijom, prenosi portal Seebiz.

Gitis preuzima pomenuti proizvodni pogon sa zaposlenima. Austrijska firma dugoročno planira punu aktivaciju Mirne, ali i ulaganja u njen dalji tehnološki razvoj i zaposlene, što predstavlja izvrsnu perspektivu za fabriku, ističu iz Atlantik Grupe.

Podsećaju da se u pogonu "Mirna" proizvodio asortiman dečje hrane brenda Bebi, čiji su proizvodi više od 35 godina plasirani na tržišta Rusije.

Nakon prošlogodišnje prodaje Bebija Nelt Grupi, koja već raspolaže vlastitim kapacitetima i ekspertizom u proizvodnji dečije hrane, proizvodna lokacija u Mirni ostala je u sastavu Atlantika.

Preporuka za vas

BIP ide na prodaju: Vrednost procenjena na 35 miliona evra - šta je sve od imovine u paketu

Komentari (0)

Biznis