Privreda

Privredna komora: Počela prijava poslodavaca koji žele da se uključe u model dualnog obrazovanja

Komentari

Autor: Tanjug

23/11/2021

-

15:59

Privredna komora: Počela prijava poslodavaca koji žele da se uključe u model dualnog obrazovanja
Privredna komora: Počela prijava poslodavaca koji žele da se uključe u model dualnog obrazovanja - Copyright Pexels

veličina teksta

Aa Aa

Zainteresovani poslodavci koji žele da se uključe u model dualnog obrazovanja za narednu školsku godinu, mogu da podnesu prijave do 30. novembra, a prateću dokumentaciju za akreditaciju treba da dostave najkasnije do 15. decembra, saopštili su danas iz Privredne komore Srbije.

Novih devet profila za narednu školsku 2022/2023. godinu su elektrotehničar telekomunikacija, rukovalac poljoprivredne mehanizacije, kulinarski tehničar, hotelsko-restoraterski tehnicar, turistički-tehničar, vodoinstalater, tehničar industrijske robotike, galanterista i izradivač hemijskih proizvoda.

Poslodavci mogu da se prijave putem specijalizovanog veb portala Privredne komore Srbije http://portal.dualnoobrazovanje.rs/ na kojem kreiraju profil kompanije i u tri koraka, podnose prijavu za uključivanje u model dualnog obrazovanja.

Prilikom prijavljivanja, poslodavci podnose Izjavu o spremnosti za uključivanje u dualno obrazovanje i Zahtev za akreditaciju.

Prateću dokumentaciju za akreditaciju poslodavci treba da dostave najkasnije do 15. decembra, elektronskim putem na mejl: obrazovanje@pks.rs ili na adresu Privredne komore Srbije, Resavska 13-15, Beograd.

Sve prijave koje sadrže potpunu dokumentaciju biće objedinjene u Plan potreba privrede, koji PKS zvaničnim putem dostavlja Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Konačnu odluku o strukturi upisa i odobrenim dualnim profilima doneće Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavljivanjem Konkursa za upis ucenika u srednje škole, koji se očekuje krajem marta 2022. godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis