Privreda

Većina zapadnih korporacija se povukla iz Rusije - francuski automobilski gigant ipak odlučio da ostane

Komentari

Autor: Dojče Vele / Tanjug

23/03/2022

-

11:16

Većina zapadnih korporacija se povukla iz Rusije - francuski automobilski gigant ipak odlučio da ostane
Većina zapadnih korporacija se povukla iz Rusije - francuski automobilski gigant ipak odlučio da ostane - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Francuski proizvođač automobila Reno (Renault) neće se povući iz Rusije i namerava i dalje da proizvodi i prodaje svoje automobile u toj zemlji. Dok se većina zapadnih koncerna povukla iz Rusije, u znak protesta zbog napada ruske vojske na Ukrajinu, Reno je odlučio da ostane.

Prema pisanju "Dojče Vele", koji se poziva na neimenovane izvore iz kompanije, doneta je odluka da Reno ostane u Rusiji, uz podršku francuske vlade. I japanski Nisan i Micubiši, sa kojima Reno partnerski sarađuje, nameravaju i dalje da proizvode i prodaju automobile u Rusiji.

Reno je u Rusiji, zbog izostanka isporuke delova, bio prinuđen da privremeno obustavi proizvodnju, koja će uskoro biti ponovo pokrenuta, potvrđeno je iz koncerna.

I najveći ruski proizvođač automobila AvtoVas, koji proizvodi, za Ladu, ove nedelje namerava da ponovo pokrene proizvodnju. Ovu rusku kompaniju preuzeo je 2014. automobilski gigant Reno-Nisan-Micubiši.

Sva dešavanja u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u našem LIVE blogu.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Predrag

23.03.2022 19:26

Да ли се остали осећају као магарци?

Biznis