Privreda

I "Nokia" najavila povlačenje sa ruskog tržišta - bez posla 2. 000 ljudi, nekima će biti ponuđen posao u drugim zemljama

Komentari

Autor: Tanjug

12/04/2022

-

10:09

I "Nokia" najavila povlačenje sa ruskog tržišta - bez posla 2. 000 ljudi, nekima će biti ponuđen posao u drugim zemljama
I "Nokia" najavila povlačenje sa ruskog tržišta - bez posla 2. 000 ljudi, nekima će biti ponuđen posao u drugim zemljama - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija za telekomunikacije "Nokia" povlači se sa ruskog tržišta, rekao je izvršni direktor Peka Lundmark za Rojters. Dok je nekoliko sektora, uključujući telekomunikacije, izuzeto od nekih sankcija iz humanitarnih razloga, "Nokia" je saopštila da je odlučila da je napuštanje poslovanja u Rusiji jedina opcija.

"Jednostavno ne vidimo nikakve mogućnosti da nastavimo da radimo u zemlji u sadašnjim okolnostima", rekao je u intervjuu izvršni direktor Lundmark.

Dodao je da će kompanija nastaviti da podržava kupce tokom svog izlaska sa ruskog tržišta, a u ovoj fazi nije bilo moguće reći koliko će dugo trajati povlačenje. Kako je rekao Lundmark, odluka "Nokije" da napusti Rusiju uticaće na oko 2.000 radnika, a nekima od njih bi mogao da bude ponuđen posao u drugim delovima sveta.

"Mnogo toga bi moralo da se promeni pre nego što bude moguće razmatranje ponovnog poslovanja u zemlji", zaključio je izvršni direktor.

Stotine stranih kompanija prekidaju veze sa Rusijom nakon početka ruske vojne operacije u Ukrajini 24. februara i nakon uvođenja sankcija Zapada Moskvi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis