Privreda

Nedimović: Nema više sukoba između malinara i vlasti u Ivanjičkom okrugu

Komentari

Autor: Tanjug

16/06/2022

-

18:07

Nedimović: Nema više sukoba između malinara i vlasti u Ivanjičkom okrugu
Branislav Nedimović - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović rekao je danas, na svečanosti povodom obeležavanja Dana opštine Ivanjica, da je najveći uspeh Vlade Srbije to što na putu od Ivanjice prema Arilju i Požegi nema više sukoba malinara i vlasti.

"Zadovoljstvo mi je kada dođem ovde kod vas i što mogu da se nasmejem sa malinarima iako nije uvek tako bilo. Sećam se 2016. i 2017. nije bilo lako", kazao je Nedimović.

Zaključio je da je to pobeda svih, kako Vlade Srbije i resornog ministarstva, tako i građana koji žive u opštinama u okolini Ivanjice.

Podsetio je da je prošle godine, 40 miliona evra podrške od Vlade ušlo u ove krajeve.

"Najveća tekovina svih nas jeste što više tamo na putu od Ivanjice prema Arilju i Požegi, kao 2010. i 2011. godine nema sukoba malinara i vlasti. Nego mi razgovaramo, prpičamo,dogovaramo i danas imamo ovaj rezultat koji imamo. E to je ustvari pobeda. To je pobeda Vlade Republike Srbije, to je pobeda našeg predsednika, to je pobeda svih ljudi koji žive ovde. Ja sam samo mali šraf u celoj ovoj priči", rekao je minsitar Nedimović.

Takođe, ministar je poželeo sreću ivanjičkom fudbalskom klubu "Javor", koji od naredne sezone igra u vrhu srpskog fudbala, Super ligi.

U Ivanjici je danas, svečanom Sednicom Skupštine opštine u porti crkve Svetog cara Konstantina i carice Jelene obeležen Dan opštine - 16. juna, datum kada je 1866. Knez Mihailo, na praznik Svete trojice, Ivanjicu proglasio varošicom.

Ovom prilikom dodeljene su i Junske nagrade zaslužnim građanima ove opštine ali i pojedincima koji su dorpineli razvoju Ivanjice.

Predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović najavio je "krunisanje" saradnje lokalne samouprave i lokalnih privrednika letovanjem 50 ivanjičkih mališana na crnogorskom primorju.

"Pored dosta infrastrukturnih projekata koje smo započeli iako se o njima unazad pričalo decenijama ponosni smo na uspehe svih nas jer smo dosta porodica pomogli kroz adaptaciju ili izgradnju novog doma. Veliko hvala privrednicima opštine koji se odazovu na svaku našu akciju i pomognu tamo gde lokalna samouprava ima zakonsku barijeru. Nadamo se da će ovog leta saradnja lokalne samouprave i svih privrednika biti krunisana jednim lepim događajem. A to je da 50 mališana sa teritorije opštine Ivanjica koji nikada nisu bili na moru prvi put odu deset dana na letovanje u odmaralište u Baušićima", rekao je Mitrović.

Junska nagrada u vidu plakete dodeljena je ministru Branislavu Nedimoviću zbog velikog doprinosa opštini Ivanjica u oblasti poljoprivrede i saniranju šteta od elementarnih nepogoda.

Ministarstvo poljoprivrede poljoprivrednim proizvođačima ivanjičkog kraja, kroz različite projekte odobrilo je značajna sredstva za mehanizaciju, opremu, nabavku poriplodnih grla, izgradnjui opremanje objekata.

Tokom 2021. i 2022. godine, za oko 150 gazdinstava odobrena su sredstva za nabavku nogo traktora u okvbiru projekta za konkurentnu poljoprivredu, koje minsitarstvo realizuje zajedno sa Svetskom bankom.

Ministarstvo je značajno pomoglo opštinu Ivanjicu, kao i sama gazdinstva posle elementarnih nepogoda.

Komentari (0)

Biznis