Privreda

Nemačke kompanije traže dobavljače iz Srbije - najviše posla za firme iz autoindustrije i metaloprerađivačkog sektora

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/10/2022

-

17:26

Nemačke kompanije traže dobavljače iz Srbije - najviše posla za firme iz autoindustrije i metaloprerađivačkog sektora
Nemačke kompanije traže dobavljače iz Srbije - najviše posla za firme iz autoindustrije i metaloprerađivačkog sektora - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija), predstavništva nemačke privrede u zemljama Zapadnog Balkana, PKS i nemačko Udruženje za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku pozvali su danas kompanije iz Srbije i zemalja Zapadnog Balkana da budu deo regionalnog B2B projekta.

Projekat "Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama ZB" se spovodi  već osam godina, a ove godine se održava 6. decembra u Štutgartu. Kako navode, firme koje žele da učestvuju, mogu da se prijave do 24. oktobra.

Cilj projekta je da nemačke firme pronađu dobavljače iz traženih industrijskih oblasti u Srbiji i zemljama Zapadnog Balkana.

Koncept projekta bazira se na "B2B – matchmaking" mehanizmu, a učešće u njemu je potvrdilo više od 50 nemačkih kompanija. One pretežno dolaze iz metaloprerađivačkog, zatim dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i manji broj kompanija iz elektro i elektronskog sektora.

Profili zainteresovanih nemačkih kompanija kao i formular za prijavu dostupni su na sajtu AHK Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis