Privreda

Vučić sa predstavnicima HBIS Smederevo: Kompanija ostvarila najviši nivo prihoda od preuzimanja Železare

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/10/2022

-

14:45

Vučić sa predstavnicima HBIS Smederevo: Kompanija ostvarila najviši nivo prihoda od preuzimanja Železare
Vučić sa predstavnicima HBIS Smederevo: Kompanija ostvarila najviši nivo prihoda od preuzimanja Železare - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima kompanije HBIS Smederevo, koje je predvodio generalni direktor Song Sihai, sa kojima je razgovarao o rezultatima poslovanja te kompanije u Srbiji u 2021. godini, kao i tekućim projektima i budućim planovima, saopšteno je iz Službe za saradnju sa medijima predsednika republike. Razgovoru je prisustvovala i ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo.

Predsednik Vučić je u razgovoru sa predstavnicima kineske kompanije i ambasadorkom Čen izrazio zadovoljstvo što HBIS Grupa u Srbiji posluje stabilno i ostvaruje planirani nivo proizvodnje na vrlo zahtevnom i konkurentnom tržištu čelika.

Predstavnici HBIS-a obavestili su predsednika Vučića da je ta kompanija u toku 2021. godine u Srbiji ostvarila najviši nivo prihoda od preuzimanja Železare u Smederevu i dodali da je prošle godine zabeležen rast od 84,5 odsto u odnosu na ostvarene prihode u 2020. godini.

Generalni direktor HBIS Smederevo Song Sihai istakao je da je, uprkos energetskoj krizi i problemima u snabdevanju u celom svetu, ostvarena proizvodnja od 901 hiljadu tona u toku prvih devet meseci 2022. godine, kao i da obim izvoza te kompanije na tržište EU27 u toku prvih sedam meseci 2022. godine iznosi 397 hiljada tona, što predstavlja rast od 3,9 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Takođe, predstavnici HBIS Smederevo zahvalili su predsedniku Vučiću i predsedniku NR Kine Siju Đipingu na razvoju odnosa dveju zemalja i formiranom čeličnom prijateljstvu dva naroda.

Predsednik Vučić je potvrdio bezrezervnu podršku kompaniji HBIS i najavio da će sa kineskim prijateljima nastaviti da radi na unapređenju i daljem razvoju odnosa dvaju naroda.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis