Privreda

Filips priprema otkaze za 6.000 zaposlenih: Nepredviđeni troškovi nastali povlačenjem jednog aparata sa tržišta

Komentari

Autor: Bloomberg / Tanjug

30/01/2023

-

10:45

Filips priprema otkaze za 6.000 zaposlenih: Nepredviđeni troškovi nastali povlačenjem jednog aparata sa tržišta
Filips priprema otkaze za 6.000 zaposlenih: Nepredviđeni troškovi nastali povlačenjem jednog aparata sa tržišta - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Holandska kompanija Filips otpustiće oko 6.000 zaposlenih širom sveta, što je osam odsto ukupnog broja zaposlenih, zbog nepredviđenih troškova nastalih povlačenjem sa tržišta medicinskog aparata za lečenje problema sa spavanjem.

Kako prenosi Bloomberg, polovina planiranih otpuštanja biće sprovedena ove godine. Izvršni direktor kompanije Roj Jakobs izjavio je da je to značajna mera, koja je morala da bude preduzeta zbog rastućih troškova kompanije.

Povlačenje medicinskog aparata za terapiju spavanja počelo je u junu 2021. godine, jer je istraživanje pokazalo da postoji veza između uređaja i pojave raka i respiratornih problema.

Testovi koje je sproveo Filips pokazali su da je malo verovatno da će njegovi povučeni proizvodi dovesti do štete po zdravlje pacijenata, a Jakobs, koji je u oktobru zamenio dugogodišnjeg generalnog direktora Fransa van Houtena, rekao je da se nada da će dobiti više detalja o uticaju bilo koje potencijalne štete u drugoj polovini godine.

"Kada budemo imali taj podatak, odmah ćemo se oglasiti. Potrudićemo se da uložimo sve napore da dođe do najboljeg rešenja", rekao je Jakobs.

Kako se navodi, Filips se najnovijim otpuštanjima pridružio sve većem broju proizvođača koji smanjuju troškove kako bi se izborili sa previranjima u lancu snabdevanja i inflacijom.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis