Briselske vesti

Evropska unija uvela sankcije za još pet osoba zbog podrivanja nezavisnosti Ukrajine

Komentari

Autor: Tanjug

21/02/2022

-

18:29

Evropska unija uvela sankcije za još pet osoba zbog podrivanja nezavisnosti Ukrajine
Evropska unija uvela sankcije za još pet osoba zbog podrivanja nezavisnosti Ukrajine - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Savet EU je u okviru postojećih sankcija danas usvojio restriktivne mere za još pet pojedinaca zbog aktivne podrške akcijama i sprovođenja politike koja podriva ili ugrožava teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Ukrajine, objavljeno je u Briselu.

U EU navode da je sankcionisano pet osoba koje su na izborima za rusku Državnu dumu izabrane da predstavljaju nelegalno anektirano poluostrvo Krim i grad Sevastopolj uključujući i šefa i zamenika predsednika sevastopoljske izborne komisije.

"Evropska unija ne priznaje nezakonitu aneksiju Krima i grada Sevastopolja od strane Ruske Federacije i nastavlja da osuđuje rusko kršenje međunarodnog prava. EU ostaje nepokolebljiva u podršci teritorijalnom integritetu, suverenitetu i nezavisnosti Ukrajine", navodi se u saopštenju Saveta EU

Restriktivne mere EU u vezi sa teritorijalnim integritetom Ukrajine sada se primenjuju na ukupno 193 osobe i 48 entiteta kojima je zamrznuta imovina, zabranjeno raspolaganje sredstvima i zabranjena putovanja kroz EU i u zemlje Unije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa