Neistražena Evropa

Papa ostao bez plave kvačice na Tviteru, isto se desilo i mnogim drugim javnim ličnostima

Komentari

Autor: Tanjug

21/04/2023

-

08:32

Papa ostao bez plave kvačice na Tviteru, isto se desilo i mnogim drugim javnim ličnostima
Papa ostao bez plave kvačice na Tviteru, isto se desilo i mnogim drugim javnim ličnostima - Copyright Tanjug/AP/Andrew Medichini

veličina teksta

Aa Aa

Papa Franja sinoć je ostao bez stare plave oznake na Tviteru, do čega je došlo jer je ta društvena mreža započela naplaćivanje opcije u okviru sistema "Tviter blu".

Pored pape, bez plave kvačice ostala je i pop zvezda Bijonse, piše Rojters. Među onima koji su izgubili značke su i bivši američki predsednik Donald Tramp, suosnivač Majkrosofta Bil Gejts i rijaliti zvezda Kim Kardašijan.

Otkako je Ilon Mask preuzeo vlasništvo nad kompanijom, Tviter je promenio način na koji deli plave kvačice koje su ranije dobijale poznate ličnosti, novinari, političari i  ustanove nakon provere njihovog identiteta.

Kvačica je služila kao znak da je nalog autentičan, međutim Mask je u novembru prošle godine najavio da će Tviter početi da naplaćuje osam dolara mesečno za kvačicu kako bi ostvario nove prihode.

Pored plave kvačice, društvena mreža sada nudi i oznaku u zlatnoj boji za preduzeća i sivoj za naloge vlada, državnih zvaničnika i međunarodnih organizacija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa