Biznis vesti

Mask: Upravljanje Tviterom je turbulentno, prodajem ako naiđe pravi kupac

Komentari

Autor: Tanjug

12/04/2023

-

09:40

Mask: Upravljanje Tviterom je turbulentno, prodajem ako naiđe pravi kupac
Tanjug/AP/Benjamin Fanjoy - Copyright Tanjug/AP/Benjamin Fanjoy

veličina teksta

Aa Aa

Vlasnik Tvitera Elon Mask izjavio je da je upravljanje ovom društvenom mrežom "prilično bolno" i "turbulentno" i da bi prodao kompaniju kada bi naišla prava osoba, prenosi BBC.

Mask, koji je još na čelu proizvođača automobila Tesla i raketne kompanije Spejs Eks, kupio je Tviter za 44 milijarde dolara u oktobru, a njegovo lično bogatstvo procenjuje se na skoro 190 milijardi dolara, što ga, prema Forbsovoj listi milijardera, čini drugom najbogatijom osobom na svetu.

On je danas u intervjuu za BBC, koji je privukao više od tri miliona pratilaca, na pitanje da li se kaje zbog kupovine Tvitera, rekao da je "nivo bola izuzetno visok, i da ovo nije neka vrsta zabave".

Govoreći o dosadašnjem vremenu koje proveo na čelu Tvitera, Mask je rekao: "Nije bilo dosadno. Bilo je prilično uzbudljivo."

Dodao je i da reč o "zaista stresnoj situaciji u poslednjih nekoliko meseci", ali je naglasio da i dalje smatra da je kupovina kompanije prava stvar.

Mask je saopštio da zbog obima posla "ponekad spava u kancelariji", i da ima svoje mesto na kauču u biblioteci "u koje niko ne ide".

Na pitanje novinara vezano za odluku da se nalogu BBC-a na Tviteru doda oznaka koja ga opisuje kao "medij koji finansira vlada", Mask je rekao da zna da "BBC generalno nije oduševljen time što ga svrstavaju u  državne medije".

Tviter je prvo dodao oznaku "Mediji koji su povezani sa državom" na glavni nalog BBC-a 4. aprila, pre nego što je to u subotu promenio u "Mediji koje finansira vlada".

On je govorio još o finansijama kompanije i saopštio da se "većina njenih oglašivača vratila".

Mask je u intervjuu naveo da je radna snaga Tvitera smanjena na oko 1.500 zaposlenih, sa oko 8.000 koliko ih je bilo u trenutku kada je on preuzeo tu platformu, uz obrazloženje da je do toga moralo doći.

"Uopšte nije bilo zabavno. Kompanija će bankrotirati ukoliko odmah ne smanjimo troškove. Ovo nije situacija za brižne-nebrižne. Više je ovako - ako ceo brod potone, niko neće imati posao", rekao je Mask.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis