Evropa

Mask odbio da obriše sporni tvit Medvedeva o Ukrajini

Komentari

Autor: Tanjug

10/04/2023

-

11:30

Mask odbio da obriše sporni tvit Medvedeva o Ukrajini
Tanjug/AP/Hannibal Hanschke, Pixabay - Copyright Tanjug/AP/Hannibal Hanschke, Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Vlasnik kompanija Tesla i Tviter, Ilon Mask, odbio je da izbriše tvit zamenika predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrija Medvedeva, u kojem je u više tačaka naveo ''zašto Ukrajina nikom nije potrebna''.

Kako prenosi TASS, jedan od korisnika Tvitera skrenuo je pažnju Masku na tvit koji je Medvedev objavio u subotu, na šta je američki milijarder odgovorio da su sve vesti ''u određenoj meri propaganda'', i da ljudi treba sami da donose odluke.

Mask je naveo da njegova platforma nema za cilj da ograniči, niti da promoviše naloge ruskih državnih zvaničnika. U aprilu prošle godine, iz Tvitera je saopšteno da će nalozi bliski državnim organima biti blokirani s te mreže, pošto navodno ''ograničavaju otvoren internet''.

Podsetimo, Medvedev je pre dva dana na Tviteru napisao da Ukrajina nikom nije potrebna te da će zato nestati.

On je napisao da Evropi Ukrajina nije potrebna jer je podrška Ukrajini po nalogu SAD već donela Evropljanima pravi finansijski i politički pakao. 

Medvedev smatra da Ukrajina nije potrebna ni SAD i dodaje da obični Amerikanci uopšte ne razumeju šta je Ukrajina i gde se nalazi, ali da nije potrebna ni Africi i Latinskoj Americi i dodaje da bi stotine milijardi koje SAD troše na Ukrajinu bile dovoljne za mnoge programe usmerene na društveni razvoj latinoameričkih i afričkih država. 

Ruski zvaničnik takođe navodi da ni Aziji ne treba Ukrajina, jer, prema njegovom mišljenju, azijske zemlje na primeru Rusije vide kako se razvijaju "obojene" tehnologije, da bi bile eliminisane najveće konkurentske sile. 

Medvedev potom tvrdi i da Ukrajina ni Rusiji ne treba jer su "delovi Rusije pod nazivom Ukrajina u granicama iz 1991. samo nesporazum nastao raspadom SSSR-a". Prema njegovom mišljenju, Moskvi je potrebna "Velika Rusija".

Na kraju navodi i da Ukrajina nije potrebna ni samim njenim građanima i da je zato u Ukrajini ostalo 20 miliona od 45 miliona stanovnika.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa