Region

Stenice okupirale nekoliko stanova u jednom riječkom neboderu, porodice očajne

Komentari

Autor: Tanjug

11/10/2023

-

18:11

Stenice okupirale nekoliko stanova u jednom riječkom neboderu, porodice očajne
Stenice okupirale nekoliko stanova u jednom riječkom neboderu, porodice očajne - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nakon što su zagorčale život stanovnika u više evropskih zemalja, stenice su okupirale jedan riječki neboder.

Prema rečima Renate Bartula Bosanac, koja sa svojom porodicom živi na 16. spratu na adresi Rastočine 6, stenice im znatno narušavaju kvalitet života i ne mogu da ih se reše, piše zagrebački Jutarnji list.

"Deca imaju po 30-ak uboda, po celom telu. One se ne mogu videti golim okom tokom dana, a izlaze po noći. Našli smo ih u dnevnoj sobi, u dečjoj sobi, čak i ispred ulaznih vrata, na hodniku. Znači da šetaju po zgradi, a sigurno se šire po vertikali, s obzirom na to da ih ima i u stanu ispod nas, kao i na 14. i 13. spratu, koliko zasad znamo", ispričala je Renata.

profimedia

 

Kaže da je zvala Dezinsekciju, Nastavni zavod za javno zdravstvo, sanitarnu inspekciju, Grad Rijeku, čak i policiju, ali su joj svi rekli da ne mogu ništa da učine.

Jutarnji je objavio i fotografije na kojima je Renata slikala desetine ugriza koje su stenice nanele njenoj deci, kao i stenice koje je uočila na zidovima stana.

Renata živi u stanu sa suprugom i dvoje dece, a trenutno kod njih borave i roditelji, tako da ih je šestero. Zbog stenica ne mogu da spavaju, a deci je, kaže, neugodno da idu u školu s vidljivim ugrizima.

Koliko god ih čistili, stenice se, dodaje, ponovo pojavljuju.

"Rekli su mi da one ne skaču, već da hodaju, ali to nam puno ne znači. Leglo je, navodno, sada na 15. spratu, a sve je počelo na 14., iz državnog stana, u kojem su privremeno pre pola godine boravili stranci", rekla je ona.

Predstavnik suvlasnika stanova u spomenutoj zgradi Davor Petričić kaže da je upoznat sa situacijom i da je obaveštena i Dezisenkcija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa