Evropa

Francuska angažuje pse tragače za pregled vozova i metroa, ministar tvrdi - nema stenica u javnom prevozu

Komentari

Autor: Tanjug

04/10/2023

-

23:31

Francuska angažuje pse tragače za pregled vozova i metroa, ministar tvrdi - nema stenica u javnom prevozu
Francuska angažuje pse tragače za pregled vozova i metroa, ministar tvrdi - nema stenica u javnom prevozu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Psi tragači će pomoći da se u francuskim vozovima i metrou u Parizu pregleda da li ima stenica nakon desetina prijava zaraze, izjavio je danas ministar saobraćaja Kleman Bon i dodao da do sada nije pronađena nijedna stenica. 

Bon je rekao da je desetak putnika prijavilo pojavu stenica operatoru javnog prevoza u Parizu RATP i 37 železničkom operatoru SNCF poslednjih nedelja, preneo je Rojters.

"Kada postoji problem, mi se bavimo njime, nećemo ga poricati. Nema stenica u javnom prevozu", kazao je Bon nakon sastanka sa prevoznicima i putničkim udruženjima.

Francuski mediji opširno su izveštavali o pojavi stenica u vozovima i bioskopima, a francuska vlada je zabrinuta da bi to moglo uticati na turizam i Olimpijske igre, koje počinju u Parizu za manje od godinu dana.

Bon je rekao da će svi francuski operatori javnog prevoza pojačati zdravstvene procedure uopšte i borbu protiv stenica sa timovima sa psima stragačima, što je najefikasnije sredstvo za njihovo otkrivanje.

On je dodao da će svaka tri meseca biti objavljeni podaci o izveštajima o stenicama.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa