Region

Dodik: Sporazumi sa Kinom predstavljaju novi zalet u privrednom razvoju Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

17/10/2023

-

22:09

Dodik: Sporazumi sa Kinom predstavljaju novi zalet u privrednom razvoju Srbije
Milorad Dodik - Copyright Tanjug/SRNA/Borislav Zdrnja

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je za Srnu da potpisivanje niza sporazuma između Srbije i Kine danas u Pekingu, od kojih je najvažniji Sporazum o slobodnoj trgovini, potpisan u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kineskog predsjednika Si Đinpinga, predstavlja veliki uspeh Srbije i njeno značajno uvažavanje od Kine.

"To u isti mah govori i pokazuje koliko opet politike sa Zapada nisu korektne. Zahvaljujući održavanju dobrih odnosa Srbije i Kine, Aleksandra Vučića i Si Đinpinga, Srbija sa Kinom beleži veliki napredak u svim oblastima gde postoji saradnja, te je tako inicijativa 'Pojas i put'  donela dalji napredak u saradnje ove dvije prijateljske zemlje", istakao je Dodik.

On je naveo da su Vučić i Si i ovog puta potvrdili neraskidive prijateljske veze dve države, ponosni na saradnju i rezultate koje su postigli, uključujući i današnji Sporazum o slobodnoj trgovini.

"Ovaj sporazum predstavlja novi zalet u privrednom razvoju Srbije, što je još jedna potvrda dobre politike koju vodi Aleksandar Vučić", naglasio je Dodik.

Prema njegovim rečima, ovaj sporazum će označiti nastavak jačanja izuzetno dobre saradnje i razvoja odnosa Kine i Srbije na dobrobit obe zemlje, a posebno njihovih stanovnika.

Dodik je istakao da je ovo ujedno i potvrda da je Kina velika svetska sila, koja je spremna za jačanje saradnje i sa malim zemljama bez postavljanja bilo kakvih uslova, za razliku od pojedinih zapadnih zemalja. 


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa