Region

Mandić najavio sastanak sa opozicijom o popisu stanovništva

Komentari

Autor: Tanjug

02/11/2023

-

15:33

Mandić najavio sastanak sa opozicijom o popisu stanovništva
AP/Risto Božović - Copyright AP/Risto Božović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić najavio je da će pozvati predstavnike opozicije na sastanak kako bi razgovarali o izmenama i dopunama Zakona o popisu.

"Želimo da napravimo brzu promenu Zakona gde bi se u Zakon ubacio i softver. Sinoć sam razgovarao sa premijerom Spajićem koji je bio zadovoljan jučerašnjim razgovorima. Tražimo rešenja, prihvatamo sve dobre predloge i sugestije, a i mi smo zainteresovani da popis bude iskontrolisan“, rekao je Mandić gostujući na podgoričkoj Prvoj TV.

S obzirom na to da je najveći deo svog političkog života proveo kao opozicija, Mandić je istakao da razume njihovo ponašanje na dan izglasavanja.

"Ipak, to nije dobar imidž za tu političku organizaciju. Zastupajući nacionalnu politiku odbrane prava srpskog naroda, često smo i mi imali teške reči ali je ona bila odbrambena zbog pokušaja asimilacije srpske nacionalne zajednice“, kazao je Mandić. Ponovio je da je njegova misija da miri Crnu Goru i da se nađe zajednički jezik oko određenih pitanja.

"Ne možemo se složiti oko svih pitanja, ali možemo oko nekih. Vidimo da je čovečanstvo na ivici oružanog sukoba. Vidimo kako se velike sile pokreću. Mi kao mala zajednica i mala država treba da pronađemo načina da funkcionišemo jedni sa drugima. Mi nismo ni svetska vojna sila, ni ekonomska. Možemo da se primaknemo jedni drugima i pronađemo formulu da sačuvamo mir u Crnoj Gori“, naveo je Mandić.

Komentari (0)

Evropa