Region

Generalni sekretar NATO u poseti BiH: Prvo sastanak sa članovima Predsedništva

Komentari

Autor: Tanjug

19/11/2023

-

20:06

Generalni sekretar NATO u poseti BiH: Prvo sastanak sa članovima Predsedništva
Tanjug/AP/Soeren Stache - Copyright Tanjug/AP/Soeren Stache

veličina teksta

Aa Aa

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg doputovao je večeras u Sarajevo, čime je započeo svoju dvodnevnu posetu Bosni i Hercegovini.

U pratnji 10 vozila obezbeđenja Stoltenberg je napustio aerodrom i uputio se prema hotelu gde će odsesti, a kako je ranije najavljeno iz NATO, planirano je da se večeras sastane sa članovima Predsedništva BiH, preneo je Klix.ba.

Šef NATO će se sutra sastati sa predsedavajućom Saveta ministara Borjanom Krišto, a kasnije tokom dana i sa visokim predstavnikom u BiH Kristijanom Šmitom.

Poslepodnevni sati rezervisani su za odlazak u NATO bazu u Butmiru, gde će Stoltenberg održati sastanak sa vojnim zvaničnicima i međunarodnim predstavnicima.

Ovo je ujedno i prvi zvanični Stoltenbergov dolazak u Bosnu i Hercegovinu, navodi Klix.
Posle Sarajeva Stoltenberg bi trebalo da poseti Prištinu gde će se sastati sa premijerom i predsednicom privremenih prištinskih institucija, Aljbinom Kurtijem i Vjosom Osmani.

Stoltenberg će se zatim u Beogradu sastati sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i predsenikom Aleksandrom Vučićem, a posetu regionu će zaključiti odlaskom u Severnu Makedoniju, gde je takođe planiran susret sa zvaničnicima te zemlje.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa