Region

Banožić uputio saučešće porodici poginulog u saobraćajnoj nesreći, razrešenje smatra ispravnim

Komentari

Autor: Tanjug

24/11/2023

-

19:14

Banožić uputio saučešće porodici poginulog u saobraćajnoj nesreći, razrešenje smatra ispravnim
Hrvatski ministar odbrane - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Bivši ministar odbrane Mario Banožić uputio je saučešće porodici Gorana Šarića koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći 11. novembra, koju je on izazvao i poručio da razrešenje sa dužnosti ministra u datim okolnostima smatra ispravnim potezom.  

Banožić je u objavi na Fejsbuku napisao da je nakon dve sedmice provedene u osječkoj bolnici danas otpušten na kućno lečenje i da je prvi put u situaciji da se osvrne na tragičnu saobraćajnu nesreću koja se dogodila u blizini Vinkovaca, prenela je Hina.

"Želim da izrazim duboko saučešće porodici Gorana Šarića, koji je smrtno stradao. Moje misli proteklih dana usmerene su prema njegovoj supruzi, kćerkama i celoj porodici i svim poznanicima, zbog nenadoknadivog gubitka Gorana Šarića, koga sam i lično poznavao", napisao je Banožić.

Bivši ministar je izrazio žaljenje i celokupnoj hrvatskoj javnosti zbog saobraćajne nesreće.

"Predsednik vlade obavestio me je o razrešenju sa dužnosti ministra odbrane, što u datim okolnostima smatram ispravnim potezom. Zahvaljujem premijeru na poverenju i ukazanoj časti da služim Hrvatskoj, što sam nastojao da činim u najboljem interesu države", rekao je Banožić. 

Dodao je da je vršeći dužnost ministra odbrane predano radio na osnaživanju odbrambenih sposobnosti Hrvatske i unapređenju položaja hrvatskih vojnika.

"Novom potpredsedniku vlade i ministru odbrane Ivanu Anušiću, kao i svim saradnicima u Ministarstvu odbrane želim puno uspeha u daljem radu", napisao je Banožić. 

Nakon što je Banožić izazvao saobraćajnu nesreću, hrvatski premijer Andrej Plenković ga je razrešio dužnosti ministra odbrane, a za novog ministra i potpredsednika vlade predložio osječko-baranjskog župana Ivana Anušića, koji je 16. novembra potvrđen u Hrvatskom saboru.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa