Region

Urušio se otpad na deponiji u Zagrebu: Tri radnika povređena, gradom se širi neugodan miris

Komentari

Autor: Tanjug

04/12/2023

-

17:30

Urušio se otpad na deponiji u Zagrebu: Tri radnika povređena, gradom se širi neugodan miris
Urušio se otpad na deponiji u Zagrebu: Tri radnika povređena, gradom se širi neugodan miris - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Nakon što je jutros došlo do novog odrona smeća na zagrebačkom odlagalištu otpada Jakuševec, pri čemu su, prema poslednjim informacijama, povređena tri radnika, od kojih jedan teže, gradonačelnik Tomislav Tomašević je saopštio da je teže povređeni radnik stabilno i van životne opasnosti, kao i da nesnosan smrad koji se širi gradom nije štetan po zdravlje.

Tomašević je na konferenciji za novinare rekao da su zatražena i dodatna merenja kvaliteta vazduha koja su pokazala da su gasovi koji uzrokuju neugodan miris, sumporovodik i amonijak, ispod su graničnih vrednosti što, kako je kazao, znači da neugodan miris ne bi trebao biti opasan za zdravlje građana. 

Nastavni zavod za javno zdravlje (NZJZ) "Andrija Štampar" će svakih nekoliko sati obaveštavati javnost o rezultatima merenja kvaliteta vazduha, rekao je Tomašević i dodao da se nada da će se postojeće stanje zadržati i nadalje.

"Prema neslužbenim informacijama iz Državnog inspektorata na jednom delu se neće dozvoliti dalje odlaganje otpada. Nadamo se da će normalno odlaganje krenuti već sutra. Kad dobijemo nove informacije, obaveštavat ćemo javnost", dodao je. 

Povdoom sastanka u Vladi, Tomašević je rekao da se čuo sa premijerom, te da sa njim želi da razgovara i o zatvaranju Jakuševca i otvaranja odlagališta Resnik.

Komentirajući izjavu Andreja Plenkovića koji se čudio da je Vlada odgovorna za situaciju na Jakuševcu, Tomašević kaže da to nije rekao.

"Nisam rekao da je Vlada odgovorna za odron, nego da želim razgovor o rešenju za zatvaranje Jakuševca. S resornim ministrom razgovaram već pola godine, nisam još dobio povratnu informaciju. Bilo je prioriteta, razumem, ali je krajnje vreme da se ovo reši", rekao je, između ostalog, Tomašević, preneli su hrvatski mediji.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa