Region

Crnogorska DPS bira nove lidere u januaru

Komentari

Autor: Tanjug

09/12/2023

-

20:55

Crnogorska DPS bira nove lidere u januaru
Crnogorska DPS bira nove lidere u januaru - Copyright Logo

veličina teksta

Aa Aa

Partijski izbori u crnogorskoj Demokratskoj partiji socijalista (DPS), na kojima će se birati predsednik i potpredsednici, biće održani 28. januara sledeće godine, odlučilo je danas na sednici predsedništvo DPS.

Predsedništvo najveće crnogorske opzicione partije usvojilo je predlog Odluke o pravilima, kriterijumima i načinu sprovođenja neposrednih izbora koji će dostaviti Glavnom odboru na odlučivanje, prenosi RTCG.

"Na sednici je konstatovano zadovoljstvo što Demokratska partija socijalista nastavlja da uvodi nove standarde na političkoj sceni Crne Gore, budući da će po prvi put svi članovi neke političke partije imati pravo glasa i učestvovati na ovakav način u izboru partijskog rukovodstva", navodi se u saopštenju DPS.

Na sednici Predsedništva DPS odlučeno je i da će se, shodno konstatovanoj potrebi da se obnova partije nastavi i na lokalnom nivou, na proleće održati neposredni partijski izbori na lokalnom nivou.

Posle izbora, najavljuje DPS u saopštenju, sprovešće organizaciju Kongresa, čime će crnogorska opziciona partija dobiti novi sastav Glavnog odbora i time zaokružiti reformski proces započet na prethodnom, vanrednom 9. Kongresu.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa