Region

Na Jahorini uhapšen jedan od najvećih begunaca u Evropi: Mladen Samardžija se sumnjiči za trgovinu narkotika

Komentari

Autor: Tanjug

11/12/2023

-

16:10

Na Jahorini uhapšen jedan od najvećih begunaca u Evropi: Mladen Samardžija se sumnjiči za trgovinu narkotika
Na Jahorini uhapšen jedan od najvećih begunaca u Evropi: Mladen Samardžija se sumnjiči za trgovinu narkotika - Copyright MUP Republike Srpske/MUP Slovenije

veličina teksta

Aa Aa

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i SAЈ-a uhapsili su danas na Јahorini Mladena Samardžiju, jednog od najvećih begunaca u Evropi.

Samardžija je uhapšen zbog sumnje da je umešan u trgovinu narkoticima.

On se već duže vreme nalazi u bekstvu od slovenačkog pravosuđa budući da je za njim raspisana poternica zbog umešanosti u organizovani kriminal.

Poternica je dostupna na sajtu policije Slovenije, a nalazi se i na listi 50 najtraženiji begunaca Evropske unije na stranici eumostwanted.eu.

MUP Republike Srpske

 

On se potražuje zbog izbegavanja dolaska na sud pred kojim se protiv njega vodi postupak za organizovani kriminal i trgovinu narkoticima.

Pozivajući se na dokumente iz istrage slovenački mediji su navodili da je Samardžija važio za dobavljača heroina koji je u avgustu 2020. bio meta prikrivenih istražilaca slovenačke policije. Kako je objavljeno, tajni agenti su od Samardžijinih kurira kupovali heroin, a na kesicama su otkriveni i njegovi otisci prstiju.

Veze sa Jovnom Vukotićem

Samardžija je i prošle godine hapšen na Palama kada mu je u vozilu pronađeno 58.400 evra u kešu i četiri mobilna telefona koji su zajedno sa automobilom privremeno oduzeti.

I tada je bilo poznato da se radi o jednom od najtraženijih begunaca, ali je pušten na slobodu jer ga od izručenja Sloveniji štiti dvojno državljanstvo.

MUP Republike Srpske

 

Takođe, Samardžija se u medijima pominjao i kao kum vođe "škaljarskog klana" Јovana Vukotića koji je ubijen u Turskoj, prenela je RTRS pozivajući se na agencije.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa