Region

Glavaš u osječkoj policiji: Saslušan zbog pretnji funkcioneru HDZ-a Vladimiru Šeksu

Komentari

Autor: Tanjug

18/12/2023

-

14:50

Glavaš u osječkoj policiji: Saslušan zbog pretnji funkcioneru HDZ-a Vladimiru Šeksu
Profimedia - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nepravosnažno osuđeni ratni zločinac Branimir Glavaš odazvao se danas na informativni razgovor u osiječku policiju, zbog krivične prijave koju je protiv njega zbog pretnji smrću podneo funkcioner HDZ-a Vladimir Šeks.

Glavaš je pri dolasku u policiju održao konferenciju za medije i poručio da mu je savest mirna, a imao je i poruku za Šeksa.

"Na kraju mu poručujem da neće nakon njegove smrti biti biste ispred osječke gimnazije, jer si to pokušavao da obezbediš za života preko osiječkog Udruženja Hrvatskog zmaja, već će završiti na smetlištu istorije, tamo gde i pripada. Jedino od čega bi 'Sova' mogao smrtno nastradati nisu ničije pretnje, nisu ničiji meci, već eventualna prekomerna konzumacija Cedevite koja bi mu sigurno štetila. Zbog preterane konzumacije Cedevite bio bi životno ugrožen", poručio je Glavaš.

Upitan da li će nakon informativnog razgovora ponovo u BiH, odakle se nedavno vratio, Glavaš je odgovorio negativno.

"Ne idem uopšte u BiH. Vidite kako je prekrasno ovo slavonsko sunce", kazao je Glavaš.

Šeks je u oktobru podneo krivičnu prijavu protiv Glavaša zbog navodnih pretnji, čime se već neko vreme bavi Opštinsko državno tužilaštvo u Zagrebu. Prema pisanju zagrebačkog Jutarnjeg lista, Šeksu je navodno prišao jedan neimenovani osječki advokat i preneo mu Glavaševu pretnju smrću.

Šeks tada nije želeo da za Jutarnji komentariše tu informaciju. Šeks je hrvatski ustavotvorac, pisac, političar, poslanik u svim sazivima Hrvatskog sabora od proglašenja nezavisnosti ove zemlje i predsednik 5. saziva parlamenta.

Glavaš je nedavno u ponovljenom postupku osuđen na sedam godina zatvora zbog ratnog zločina počinjenog tokom poslednjeg rata nad Srbima u Osijeku. Nepravosnažno u ponovljenom postupku Glavaš je osuđen na sedam godina zatvora. Ta presuda je za godinu dana manja od prethodne, na osnovu koje je on već odležao više od pet godina zatvorske kazne. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa