Region

Kovačevski podneo ostavku, tehnička vlada se bira 28. januara

Komentari

Autor: Tanjug

25/01/2024

-

12:22

Kovačevski podneo ostavku, tehnička vlada se bira 28. januara
Dmitar Kovačevski - Copyright Tanjug/AP/Boris Grdanoski

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski podneo je danas ostavku. To znači da je cela vlada pala, prenosi A1on i dodaje da će tehnička vlada biti izabrana u nedelju, 28. januara.

Kovačevski je nakon podnošenja ostavke skupštini rekao da je budući tehnički premijer Taljata Džaferija rekao je da je iskusan političar koji ima mnogo iskustva u vođenju parlamenta i ocenio da će stil biti drugačiji, ali da će država zadržati svoj strateški pravac.

"Imali smo neformalni sastanak sa ministrima na kojem sam im zahvalio na vrednom radu u protekle dve godine", rekao je Kovačevski novinarima i dodao da veruje da će od 9. maja ponovo biti na čelu vlade.

"Od 9. maja Vladu ponovo vodim ja i ova parlamentarna većina, što će obezbediti punopravno članstvo Republike Severne Makedonije u EU do 2030. godine", rekao je Kovačevski.

I predsednik Skupštine Severne Makedonije Taljat Džaferi podneo je ostavku na mesto predsednika te institucije.

"Obaveštavamo vas da je danas predsednik Sobranja Republike Severne Makedonije Taljat Džaferi podneo ostavku na svoju funkciju u skladu sa članom 115. Poslovnika Sobranja. Istovremeno, saopštavamo da je ovlastio potpredsednika Sobranja Republike Severne Makedonije Gorana Mišovskog da predsedava plenarnom sednicom koja je zakazana za 26. januar 2024. godine", saopšteno je iz kabineta Džaferija, prenosi portal Skopje1.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa