Region

Dodik uoči dolaska u Beograd: Raduje podrška Srbije Republici Srpskoj

Komentari

Autor: Tanjug

03/08/2021

-

23:27

Dodik uoči dolaska u Beograd: Raduje podrška Srbije Republici Srpskoj
Dodik uoči dolaska u Beograd: Raduje podrška Srbije Republici Srpskoj - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da ga raduje podrška Srbije Republici Srpskoj i ocenio da Srbija danas "ima najbolji odnos sa Republikom Srpskom i najveće razumevanje", istakavši da snaga tog odnosa leži "upravo u podršci, a ne nametanjima".

Govoreći o sutrašnjem sastanku rukovodstva Republike Srpske i Srbije, Dodik je rekao da će u Beogradu biti razgovarano o složenoj političkoj situaciji u BiH, ali i o nastavku realizacije ključnih zajedničkih projekata kao npr. o hidro-elektrane Buk Bijela, izgradnji auto-puta od Bijeljine do granice na Rači i izgradnji Aerodroma Trebinje, prenosi RTRS.

Dodik je istakao da je Srbija u ovom trenutku najmoćnija država na Balkanu i da je predsednik Aleksandar Vučić "podigao zemlju politički na međunarodnom planu, a regionalno je postavio kao najmoćniju u ekonomskom, političkom i vojnom smislu".

Dodik kaže da ga kao Srbina raduje kada čuje da će 10 zemalja povući priznanje samoproglašene nezavisnosti tzv. Kosova.

"U svakom slučaju, Srbija pokazuje da može sama, da ima snažnog vođu, da se razvija, gradi auto-puteve, bolnice, povećava prosečne plate. Sada kada pokazuje sposobnost da može da napreduje, sada je zaustavljaju", rekao je Dodik.

Preporuka za vas

Šmit na prijemu u Sarajevu: Dolazim kao prijatelj

Komentari (0)

Evropa