Region

Dodik posle posete delagacije Mađarske Republici Srpskoj: Odlikovanje Orbanu je čistog srca, jačamo privrednu saradnju

Komentari

Autor: Tanjug

06/04/2024

-

18:25

Dodik posle posete delagacije Mađarske Republici Srpskoj: Odlikovanje Orbanu je čistog srca, jačamo privrednu saradnju
Dodik posle posete delagacije Mađarske Republici Srpskoj: Odlikovanje Orbanu je čistog srca, jačamo privrednu saradnju - Copyright Tanjug/SRNA/Borislav Zdrinja

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas da je saradnja Srpske i Mađarske dugoročno usmerena ka realizaciji što više privrednih projekata.

"Poseta delegacije Mađarske i Ekonomski forum dodatno su učvrstili naše odnose", objavio je Dodik na platformi X (Tviter) u osvrtu na nedavnu posetu delegacije Mađarske, koju je predvodio premijer Viktor Orban.

Dodik je podsetio da je uručio Orbanu Orden Republike Srpske na ogrlici - najviše priznanje RS kojim je mađarski premijer odlikovan povodom Dana Republike, 9. januara.

Predsednik Srpske zahvalio je Orbanu što je prihvatio da primi ovo odlikovanje, koje Srpska, kako je istakao, dodeljuje "zaista velikim i pravim prijateljima".

"Dragi Viktore, nesumnjivo je da je velik tvoj doprinos našoj saradnji, što je bilo odlučujuće da ovo najviše priznanje dodelim tebi", rekao je Dodik, prenela je Srna.

Dodik u videu osvrta na jučerašnju posetu napominje da Mađarska i RS sarađuju na svim poljima, ali da je ono što je važnije, a o čemu je tokom posete pričano, jeste da je razvijeno dobro prijateljstvo između dve zemlje.

On je istakao da je odlikovanje Orbanu dato čistog srca, sa puno ljubavi, sa željom da ojača budućnost, koja će biti primjer saradnje između dva naroda, država, punih razumijevanja.

"Mislim da su Srbi i Mađari narodi koji treba da budu i jesu upućeni da se razumeju i da sarađuju na najvišem mogućem nivou. Znamo da ćemo u vama uvek imati prijatelje, a vi računajte da smo ovde vaši prijatelji, bez ikakvog ostatka, uvek puni želje da to prijateljstvo pokažemo", naglasio je Dodik.

U video snimku je i insert Orbanovog obraćanja, u kojem je istakao da su Srbi i Mađari, gde god da žive, susedi.

"Jer, suština nije u tome da su naše države susedne, nego da su naši narodi susedi", rekao je Orban.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa