Region

Predsednik Crne Gore: Protivnik sam svakog revizionizma kada je u pitanju Drugi svetski rat

Komentari

Autor: Tanjug

10/07/2024

-

11:08

Predsednik Crne Gore: Protivnik sam svakog revizionizma kada je u pitanju Drugi svetski rat
Predsednik Crne Gore: Protivnik sam svakog revizionizma kada je u pitanju Drugi svetski rat - Copyright Fonet/Milica Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je danas na Cetinju da želi da bude afirmator antifašističkog pokreta i istakao da je protivnik svakog revizionizma kad je u pitanju Drugi svetski rat.

Milatović je to rekao u Vladinom domu, na dijaloškom forum "Crna Gora između istorijskog revizionizma i evropskog antifašizma", koji je organizovan povodom predstojećeg obeležavanja 13. jula - Dana državnosti. Forum se održava u organizaciji Milatovića i neformalne grupe crnogorskih intelektualaca "STEGA".

"Drago mi je što ćemo imati priliku da razgovaramo o antifašizmu. Kao predsednik želim da dam mostove prema svim ljudima i organizacijama koji ovoj zemlji žele dobro. Kao neko čiji su preci ugradili sebe u temelje današnje Crne Gore kroz učešće u Narodnooslobodilačkoj borbi (NOB) želim da budem afirmator antifašističkog pokreta. Protivnik sam svakog revizionizma kad je u pitanju Drugi svetski rat", rekao je Milatović, prenele su podgoričke Vijesti.

On je dodao da je danas antifašizam skup vrednosnih obrazaca.

"To je ideja koja se opravdano suprotstavlja netoleranciji i želji pojedinaca da svoj stav plasiraju kao jedini. Pokušaj revizionizma vidim kao napad na ono što bi danas trebalo da budemo", rekao je Milatović i dodao:

"Dolazimo do situacije da ne postoji minimum duhovnog jedinstva u Crnoj Gori. Treba razlikovati revizionizam i negativizam. Negativizam u potpunosti negira činjenice", rekao je.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa