Region

Krivokapić pozvao narod da ne naseda na manipulacije: Crna Gora je majka svih nas

Komentari

Autor: Fonet

03/09/2021

-

19:54

Krivokapić pozvao narod da ne naseda na manipulacije: Crna Gora je majka svih nas
Zdravko Krivokapić - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić izjavio je danas da ne prihvata da postoji bilo čiji interes, bilo lični, bilo određene grupacije, da ugrozi mir, razumevanje, stabilnost i međubratsku slogu, što je nasvetliji cilj još od vremena Svetog Petra Cetinjskog.

Svedoci smo, nažalost, da pojedine političko-kriminalne strukture, koje strahuju od skorih reformi u pravosuđu i plaše se da će ruka pravde konačno da zagospodari Crnom Gorom, sada ne biraju sredstva da unesu nemir i tenzije među braćom, našim prijateljima, komšijama i kumovima, samo zarad očuvanja pozicija i materijalne koristi, naveo je Krivokapić u obraćanju građanima.

Istakao je da je, kao premijer, dužan da upozori sve časne i poštene crnogorske građane da ne nasedaju na manipulacije onih koji su zarad lične koristi i privilegija spremni da i rođenu braću gurnu u sukob.

Pozivam sve relevantne društveno-političke i medijske aktere da, pre svega, pokažu odgovornost prema našoj zajedničkoj kući Crnoj Gori i našim građanima i da učine sve kako bi se bespotrebno narasle tenzije smirile. Crna Gora je majka svih nas, zato je naša zajednička obaveza da se prema njoj tako i odnosimo, kazao je Krivokapić.

On je poručio da država svim crnogorskim građanima garantuje stabilnost i poštovanje javnog, reda, mira i Ustavnog poretka i neće dozvoliti bilo kome da ugrozi građanski mir u zemlji, a oni koji to pokušaju moraće da odgovaraju pred zakonom.

Kao predsednik Vlade obećavam da Crnu Goru više niko ne može zaustaviti na putu reformi i blagostanja, kako bi naša zemlja pokazala svima punu zrelost društva koje napreduje ka Evropskoj uniji i postala njena punopravna i uzorna članica, poručio je Krivokapić. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa