Region

Krivokapić: Ukoliko na Cetinju dođe do incidenta, odgovorni će biti organizatori, odnosno izazivači protesta

Komentari

Autor: Vijesti

02/09/2021

-

22:16

Krivokapić: Ukoliko na Cetinju dođe do incidenta, odgovorni će biti organizatori, odnosno izazivači protesta
Krivokapić: Ukoliko na Cetinju dođe do incidenta, odgovorni će biti organizatori, odnosno izazivači protesta - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Crne Gore će učiniti i čini sve, u skladu sa svojim nadležnostima, da do incidenata povodom ustoličenja mitropolita Joanikija ne dođe i da sve protekne u miru", saopštio je premijer Zdravko Krivokapić.

"Ukoliko do incidenata ipak dođe, Vlada neće biti odgovorna, nego će biti odgovorni oni čija je odgovornost jasno propisana Krivičnim zakonikom Crne Gore, a to su organizatori, odnosno izazivači protesta", napisao je Krivokapić na Tviteru.

Naveo je i da Predsedništvu DPS-a i lideru partije Milu Đukanoviću poručuje "da se uzdrže od demagoških saopštenja", prenose "Vijesti".

"Kojima s jedne strane stvaraju tenzije, a s druge strane odgovornost za eventualne incidente pokušavaju prebaciti na Vladu budući da se odgovornost ne utvrđuje na osnovu javnih saopštenja, već striktnom i principijelnom primjenom Krivičnog zakonika", napisao je Krivokapić na Tviteru.

Iz Predsedništva DPS-a ranije večeras su saopštili da u toj partiji ostaju pri stavu da 5. septembra budu na Cetinju i da uz građane tog grada i dostojanstveno i civilizovano brane "sve one viševekovne tekovine i teškom mukom stečeno pravo na svoju državu i slobodu".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa