Region

Slovenački ministar: Pratićemo reakciju javnosti, prevremeni izbori potpuno opravdani

Komentari

Autor: Tanjug

03/10/2021

-

20:28

Slovenački ministar: Pratićemo reakciju javnosti, prevremeni izbori potpuno opravdani
Aleš Hojs - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Slovnački ministar unutrašnjih poslova Aleš Hojs izjavio je danas da je mogućnost prevremenih parlamentarnih izbora potpuno opravdana.

Vladajuće demokrate (Slovenačka demokratska stranka) dosta raspravljaju o ovoj mogućnosti, rekao je on komercijalnoj televiziji POP TV, dodajući da izlazak na izbore nekoliko meseci ranije neće igrati nikakvu ulogu, jer je ova vlada praktično na kraju svog mandata.

"Uveren sam da nije važno imamo li prevremene izbore mesec ili dva ranije ili imamo redovne izbore, praktično smo pri kraju mandata", rekao je Hojs, koji je i potpredsednik SDS-a, prenela je STA.

Stranka razgovara o ovoj mogućnosti sa svojim liderom i premijerom Janezom Janšom na svim nivoima, ne samo među visokim stranačkim zvaničnicima, rekao je Hojs, dodajući da su mišljenja trenutno podeljena nakon što su bila apsolutno drugačija početkom godine, kada se verovalo se da bi stranka trebalo da istraje do kraja.

"Ali, takođe, ćemo pratiti reakciju javnosti - svaki pametan političar prati mišljenje ljudi na terenu. Oni su ti koji najrealnije ocenjuju naš rad", rekao je on.

Komentari (0)

Evropa