Region

Dodik: Sukob nije opcija za Republiku Srpsku

Komentari

Autor: Tanjug

16/10/2021

-

19:57

Dodik: Sukob nije opcija za Republiku Srpsku
Milorad Dodik - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da za Republiku Srpsku nikakav sukob nije opcija, jer je osnova političkog delovanja isključivo Ustav.


Reagujući na objavu konzula BiH u Frankfurtu Admira Atovića koji je putem Tvitera pozivao na rat i džihad, Dodik je istakao da je reč o ispraznoj pretnji onih koji bi i dalje skrnavili prava Srba u BiH.

"Apsolutno ni u kakvoj opciji, što se nas tiče, toga nema. Niti imam informacije, niti je moguće da on tu nešto uradi. To je isprazno "bildanje mišića". Taj nije ni dostojan da ga komentarišemo, ali imate i takve koji rade u tom sistemu", rekao je Dodik za RTRS.

On je istakao da Republika Srpska i njeni predstavnici deluju u skladu sa Ustavom zemlje za koju predstavnici političkog Sarajeva kažu da je njihova.

"Ustav BiH je osnova našeg političkog delovanja, tamo sve jasno piše, on je na snazi. U Ustavu ne piše da imaju pravo na Sud i mi se borimo protiv toga jer je očigledno da je to način na koji nam oduzimaju sve - od šuma, zemljišta, sutra voda i verovatno svega ostalog", rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, "apsurdna je mržnja političkih Bošnjaka prema Republici Srpskoj".
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa