Region

Turisti pronađeni mrtvi u sauni: Smrt četvoro Rusa u Albaniji se istražuje kao ubistvo

Komentari

Autor: Tanjug

18/10/2021

-

22:50

Turisti pronađeni mrtvi u sauni: Smrt četvoro Rusa u Albaniji se istražuje kao ubistvo
AP/Visar Kryeziu - Copyright AP/Visar Kryeziu

veličina teksta

Aa Aa

Smrt četvoro ruskih turista u hotelu u mestu Keret u Albaniji istražuje se kao ubistvo, piše Albenijan dejli njuz. Grupa istražitelja koja vodi slučaj odlučila je da je reč o ubistvu, iako još nije završila istragu, navodi albanski portal.


Podstetimo, četvoro članova ruske porodice pronađeni su mrtvi u petak u SPA centru u hotelu, kada je zaposleni otišao da im odnese porudžbinu. Sergej Burenkov (60) i njegova supruga Natalija Burenkova (58) iz Moskve bili su na odmoru sa kćerkom Katjom (31) i njenim partnerom Nikitom Belusovom (37).

Važan deo dokaza je svedočenje radnika koji je očistio bazen u petak ujutru da bi ga pripremio za turiste. Njihova beživotna tela pronađena su u sauni hotela, a pretpostavllja se da je uzrok smrti gušenje Policija istražuje i da li je došlo do kvara u ventilacionom sistemu.

Ambasada Rusije zahteva temeljnu istragu

O ovom slučaju se juče oglsila ambasada Rusije u Tirani i izrazila nadu da će o tom incidentu biti sprovedena detaljna istraga, kako bi se tačno saznalo na šta se tačno dogodilo u hotelu.

" Ambasada Rusije u Albaniji potvrdila je smrt četvoro Rusa u hotelu u albanskoj Kavaji. Konzularno odeljenje ruske diplomatske misije u Albaniji je u redovnom kontaktu sa albanskom policijom koja istražuje okolnosti ovog incidenta. Mi se nadamo temeljnoj istrazi nadležnih albanskih službi o uzrocima smrti ruskih državljana", navodi se u saopštenju ruskog diplomatskog predstavništva u Tirani, preneo je TASS.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa