Region

Zagrebačka Arena ponovo će biti namenjena kovid pacijentima: Danas u Hrvatskoj 4.154 novoobolelih

Komentari

Autor: Tanjug

28/10/2021

-

15:00

Zagrebačka Arena ponovo će biti namenjena kovid pacijentima: Danas u Hrvatskoj 4.154 novoobolelih
Ilustracija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Hrvatskoj u pripremi je ponovno otvaranje zagrebačke Arene za smešaj obolelih od koronavirusa, najavio je na današnjoj sednici vlade ministar zdravlja Vili Beroš.

"Danas su zabeležena 4.154 nova slučaja zaraze. Udeo novozaraženih za 24 sata je 33.77 odsto. U bolnici je 1.321 osoba, a pomoć respiratora potrebna je za 160 pacijenata", rekao Beroš.

Ministar je rekao da je juče održan sastanak ekspertske grupe Ministarstva zdravlja i da je konstatovano da je popunjenost bolnica u Zagrebu visoka i da treba povećati broj kreveta na intenzivnoj nezi.

Rekao je i da je u pripremi ponovno otvaranje zagrebačke Arene za obolele.

"I dalje se nastavlja trend od 75 odsto nevakcinisanih među zaraženima, hospitalizovanim i preminulima. Zdravstveni sistem sprema se na nova opterećenja. Uz dostupne vakcine i jasna pravila mnoge hospitalizacije možemo izbeći", rekao je Beroš.

Dodao je i da je više od 80 odsto lekara vakcinisano.

"Put izlaska iz epidemije se neminovno i nepotrebno produžava. Poruka nauke je jasna - moramo ubrzati izlazak iz epidemije, a put za to je vakcinacija", rekao je Beroš.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa