Društvo

Danas odluka o nastavi u školama za narednu nedelju, pedijatri od Kriznog štaba tražili prelazak na onlajn na 10 dana

Komentari

Autor: S. T:

28/10/2021

-

07:00

Danas odluka o nastavi u školama za narednu nedelju, pedijatri od Kriznog štaba tražili prelazak na onlajn na 10 dana
Danas odluka o nastavi u školama za narednu nedelju, pedijatri od Kriznog štaba tražili prelazak na onlajn na 10 dana - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Sastanak Medicinskog dela Kriznog štaba i Tima za škole, na kome će se analizirati epidemiološka situacija u svim lokalnim samoupravama, najavljen je za danas. Fokus sastanka biće stanje sa kovidom 19, pre svega među decom, a dve strane doneće odluku kako će škole raditi od naredne nedelje.

Situacija sa koronom u Srbiji već gotovo dva meseca je alarmantna, sa između 6.000 i 8.000 zaraženih dnevno, a zbog povećanog broja dece sa komplikacijama kovida (šestoro je na respiratoru), pedijatri su na poslednjoj sednici Kriznog štaba tražili da svi učenici u školama kompletno pređu na onlajn nastavu na deset dana.

Ministar prosvete Branko Ružić smatra da nije realno da bez vanredne situacije đaci nižih razreda osnovne škole, ali i petog i šestog razreda, pređu na onlajn nastavu, jer je osnovno pitanje "ko će čuvati tu decu".

Inače, Tim za škole koga čine predstavnici Ministarstva prosvete, Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" svakog četvrtka analiziraju epidemiološku situaciju na nivou lokalnih samouprava, broja zaraženih učenika i nastavnika u školama i na osnovu toga donose odluku kako će škole raditi naredne nedelje.

U obavezi su da o odluci škole obaveste do petka u 12 sati.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija