Društvo

Od sutra kombinovana nastava u srednjim školama u samo tri grada u Srbiji

Komentari

Autor: Tanjug

17/10/2021

-

10:08

Od sutra kombinovana nastava u srednjim školama u samo tri grada u Srbiji
Od sutra kombinovana nastava u srednjim školama u samo tri grada u Srbiji - Copyright profimedia, Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Od sutra će se kombinovana nastava primenjivati samo u srednjim školama u Beogradu, Vrnjačkoj Banji i Šapcu.

To je pet lokalnih samouprava manje u odnosu na ovu nedelju, u kojima se zbog složenije epidemiološke situacije sprovodi neposredna i onlajn nastava.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjuje se prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada, to jest neposredna nastava.

Od 7. do 13. oktobra, prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr MIlan Jovanović Batut", potvrđeno je 3.442 (0,45 odsto) obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina, saopštilo je u petak Ministarstvo prosvete.

Sve škole dobile su jasna uputstva kako se postupa ukoliko se u jednom odeljenju pojavi više zaraženih učenika. Naime, u odeljenjima koji imaju 16 i manje učenika ukoliko su zaražena tri đaka odeljenje prelazi na onlajn nastavu.

Odeljenjima sa 17 i više učenika, ukoliko su zaražena dva učenika, dele se u dve grupe, a grupe rade po kombinovanom modelu – dan u školi, dan onlajn. Ukoliko se u grupi pojavi troje zaraženih, grupa prelazi na onlajn nastavu.

Epidemiološke mere u školama

U svim osnovnim i srednjim školama obavezno je nošenje maski za đake i učenike. Izuzetak su jedino učenici koji iz zdravstvenih razloga ne mogu da upotrebljavaju masku zbog zdravstvenog stanja, ali to mora biti potvrđeno mišljenjem lekara specijaliste.

Obavezna je i stalna dezinfekcija prostora, provetravanje prostorija, ali i održavanje distance kako bi se smanjila mogućnost prenošenja virusa. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija