Region

Ajhorst: Nema više vremena za retoriku podele BiH

Komentari

Autor: Tanjug

29/10/2021

-

21:09

Ajhorst: Nema više vremena za retoriku podele BiH
Angelina Ajhorst - Copyright AP/Hussein Malla

veličina teksta

Aa Aa

Nema više vremena za dalju retoriku podele BiH, izjavila je danas Angelina Ajhorst, direktorka pri Evropskoj službi za spoljne poslove (EEAS) i dodala da njene kolege i ona pružaju podršku suverenoj i jedinstvenoj državi.

Ajhorst je nakon niza sastanaka sa političkim liderima BiH, Federacije BiH i Republike Srpske, naglasila da su protekla dva dana bile intenzivne diskusije te da je cilj pronalaženje načina izlaska iz političke krize.

"A između ostalog se bavimo i izuzetno kompleksnim pitanjem koji se tiče izmena Izbornog zakona. Ovo su teški zadaci i svesni smo svega što je pred nama. Imamo jasne smernice, govorim za našu direkciju i sekretara Blinkena i predstavnika Borela za situaciju u regionu i BiH. Imamo veliku odgovornost i ažurnost hitnog delovanja", navela je Ajhorst, preneli su sarajevski mediji.

Naglasila je da su pokušali da pronađu kako da se sve ideje i sugestije nakon brojnih sastanaka u proteklom periodu objedine u jedan okvir koji će se staviti na sto oko kojeg bi u budućnosti mogli početi pregovori.

"To govorim iz razloga što je vrlo važno započeti pregovore. Mi radimo korak po korak na intenzivan i transparentan način da su svi uključeni u ovaj proces. Dok mi danas ovde razgovaramo, razgovori se nastavljaju i nakon ovih izjava za medije, vraćamo se zadatku i priči sa svima onima koji su zainteresovani za BiH. Jer u konačnici važna je BiH i jačanje državnih institucija i na nivou FBiH", rekla je Ajhorst.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa