Region

Zaev ne dolazi u Beograd, biće određen drugi predstavnik

Komentari

Autor: Tanjug

01/11/2021

-

13:05

Zaev ne dolazi u Beograd, biće određen drugi predstavnik
Zoran Zaev - Copyright Tanjug AP/Boris Grdanoski

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, koji je sinoć podneo ostavku na tu funkciju, neće doći u Beograd 3. i 4. novembra, kako je prvobitno planirano, na sastanak incijative "Otvoreni Balkan", rečeno je Tanjugu u kabinetu predsednika makedonske vlade.

"Gospodin Zaev neće doći u Beograd, s obzirom na političku situaciju", kažu za Tanjug u kabinetu Zaeva.

Dodaju i da će Severna Makedonija biti predstavljena na sastanku u Beogradu, a drugi politički predstavnik biće utvrđen danas ili sutra. Prvobitno je bilo planirano da makedonski i albanski premijeri Zoran Zaev i Edi Rama borave u poseti Srbiji 3. i 4. novembra, na sastanku povodom inicijative "Otvoreni Balkan".

Međutim, posle lošeg rezultata njegove stranke na lokalnim izborima u Severnoj Makedoniji, Zaev je sinoć podneo ostavku na mesto premijera, što je uslovilo i njegovo odustajanje od dolaska u Beograd.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u Glazgovu na Samitu o klimi, susreo se danas sa premijerom Albanije Edijem Ramom, te predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim.

"Snažna podrška Otvorenom Balkanu. Da li da održimo ili odložimo sastanak u Beogradu, imajući u vidu događaje u Skoplju?", napisao je Vučić na zvaničnom instagram profilu "Budućnostsrbije", uz fotografije iz Glazgova, pred početak Samita COP26.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa