Region

Abazović: Da bi se formirala nova vlada, neophodno je oboriti trenutnu

Komentari

Autor: Tanjug

01/11/2021

-

15:52

Abazović: Da bi se formirala nova vlada, neophodno je oboriti trenutnu
Dritan Abazović - Copyright Tanjug/Instagram/URA

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Vlade Crne Gore i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović izjavio je danas da poštuje stav Demokratskog fronta o formiranju nove vlade, ali da je pre formiranje nove potrebno oboriti aktuelnu izvršnu vlast.

"Tu smo ako treba da sednemo da se dogovramo. A oni su došli na ono što smo mi govorili. Naš stav je i ranije bio jasan. Dobro bi bilo da nađemo rešenje da ne gubimo vreme. Ja za to navijam. Da bi birali novu vladu mora neko oboriti postojeću, da li su kolege spremne da idu na to, ja ne znam", rekao je Abazović nakon sednice Odbora za bezbednost i odbranu, prenele su podgoričke Vijesti.

Komentarišući sednicu Odbora za bezbednost i odbranu rekao je da po pitanju Cetinja nema mnogo noviteta.

"Čekamo da tužilaštvo odradi svoje", kazao je Abazović i dodao da je situacija krajnje redovna.

Abazović je rekao da ostaje pri stavu da je sektor bezbednosti na Cetinju 4. i 5. septembra tokom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija uradio "sjajan posao".

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić saopštio je na konferenciji za novinare da je isteklo vreme za rekonstrukciju vladu i da taj savez pokreće drugu inicijativu - za formiranje nove vlade bez premijera Zdravka Krivokapića.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa