Region

Bečić: Ne očekujem da se izglasa nepoverenje vladi Crne Gore

Komentari

Autor: Tanjug

09/12/2021

-

23:20

Bečić: Ne očekujem da se izglasa nepoverenje vladi Crne Gore
Bečić: Ne očekujem da se izglasa nepoverenje vladi Crne Gore - Copyright EPA/BORIS PEJOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik parlamenta Crne Gore i lider Demokrata Aleksa Bečić je povodom predstojeće sednice Skupštine, na čijem dnevnom redu je 65 tačaka, rekao da se nada pozitivnim i ohrabrujućim vestima.

Brojni predlozi zakona su, kako je istakao, iznad politike, vlasti i opozicije, i radi se o važnim životnim pitanjima.

"Mislim da je zajednički interes da dođemo do zakonodavnog okvira koji će istinski omogućiti da imamo veće plate, penzije, veći opseg dečjih dodataka, sve što je vezano za naknade majkama. Da imamo punu funkcionalnost države početkom naredne godine. Moj je poziv da se usmerimo ka tome, Crna Gora je većinski umerena, dosta joj je ekstremizma", zaključio je Bečić, prenose Vijesti.

Bečić je rekao da ne očekuje da će bilo ko iz skupštinske većine podržati inicijativu opozicije za izglasavanje nepoverenja Vladi, a na osnovu dosadašnjih izjava i javno saopštenih stavova poslaničkih klubova skupštinske većine, jer su svi, kako je kazao, saopštili da neće podržati izglasavanje nepoverenja Vladi.

E-Stock/Petar Jovanović

 

On je podsetio da je DPS najavljivao i da će pobediti na parlamentarnim i lokalnim izborima, da neće biti ustoličenja Joanikija na Cetinju.

"Što se tiče njihovih najava, vidite da se nisu obistinile. Oni hrabre sebe, pokušavaju da hrabre birače koji odlaze", rekao je on.

Bečić je naveo da kao predsednik Skupštine namerava da početkom naredne godine planira da pokrene inicijative koje bi se fokusirale na dijalog vlasti i opozicije oko pitanja koja su važna za evropske integracije.

"Ne treba nam dijalog radi dijaloga, već dijalog sa održivim rešenjima. Imamo veliku šansu sa evropskim integracijama", dodao je.

Na pitanje da li će Vlada "preživeti" ovu godinu i šta očekuje da će se desiti nakon 10. decembra, koji je krajnji rok koji je postavio Demokratski front, Bečič je rekao da je to pitanje "za druge kolege".

"Nisam davao takve najave i nismo partija od koje zavisi ishodište tog procesa, čekamo da se usaglase kolege koje su odbile ili odustale od rekonstrukcije kao našeg modela. Neka se usaglase DF i URA i predlože model da bismo se mi odnosili prema njemu", dodao je on.

Bitno je, kako je kazao, da se na predstojećoj sednici Skupštine usvoje budžet i svi prateći zakoni.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa