Region

Krivokapić o godišnjici svog kabineta: Neće biti političkog reseta, ova vlada jedna od najuspešnijih

Komentari

Autor: Tanjug

07/12/2021

-

14:35

Krivokapić o godišnjici svog kabineta: Neće biti političkog reseta, ova vlada jedna od najuspešnijih
Zdravko Krivokapić - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Crne Gore predstavila je danas rezultate jednogodišnjeg rada, a premijer Zdravko Krivokapić, čiji odlazak traži deo stranaka vlasti i cela opozicija, izjavio je da je njegova vlada jedna od najuspešnijih i poručio im da političkog resetovanja neće biti.

Krivokapić je rekao da će aktuelna vlada ostati upamćena kao jedna od najuspešnijih u istoriji Crne Gore. On je kazao da prihode od 700 miliona evra za devet meseci niko ne može da ospori.

"Ova vlada će u istoriji ostati upamćena kao jedna od najuspešnijih vlada. Političkog resetovanja u Crnoj Gori više nema. Da li to neko želi, naravno da je to njegovo pravo", poručio je premjer Zdravko Krivokapić, preneo je portal RTCG.

Dodao je da je za devet meseci ove godine ostvaren prihod od 700 miliona evra prihoda, što je, kako ističe, pet puta više nego 2020, kao i da je to "rezultat koji niko ne može da ospori". Iako, smatra Krivokapić, "uvek može više, u odnosu na okolnosti i kontekst, misli da niko ne bi mogao više da ostvari".

Ponovio je da njegova vlada nudi programe za napredak Crne Gore, a ne politiku, i da su zato "svim političarima neprijatelji". Rekao je da neće govoriti o ocenama ministara, jer su, kako je kazao, bili jedinstveni u radu uz slobodu mišljenja.

On je, govoreći o borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, podsetio na najveću zaplenu kokaina u istoriji Balkana i zabranu skladištenja duvanskih proizvoda na teritoriji slobodne zone Luke Bar. Rekao je i da se za vreme ove vlade nije desilo nijedno ubistvo u obračunu klanova. 

Abazović: Urađeno mnogo, a najbolje tek dolazi

Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović, koji je ujedno i jedini političar u ekspertskoj vladi, rekao je danas da je Crna Gora pre godinu dana dobila vladu poštenih ljudi kojima je cilj da rade za javno dobro, a ne za lični interes.

“Za godinu dana uradilo se mnogo bez obzira na bilo koju percepciju. Napadnuti su svi vidovi mafije, zatekli smo veliki javašluk u javnoj administraciji nepostojanje procesa i procedura za donošenje odluka, i nepostojanje jasnih vizija kako krenuti napred. Međutim i pored svih nedaća i ako nismo imali ni 100 minuta, a ne 100 dana, bez kritika mi smo se odmah dohvatili posla i pokušali da damo maksimu da bi Crna Gora krenula jednim drugim poštenim putem, to se u i desilo”, poručio je Abazović.

On je povodom godinu dana rada aktuelne crnogorske vlade rekao da su se svi pribojavali da ćemo doći u bankrot, što se nije desilo, a kako dodaje dobri rezultati su ostvareni i u turizmu.

Ono što građane najviše interesuje jeste, kako kaže Abazović, distrubija pravde.

“Nismo štedeli sebe, kao što nećemo štedeti one koji su kršili zakone”, poručio je Abazović i dodao da, uz skromnu podršku tužilaštva, vladi su ruke prilično vezane, ali odustati, kazao je, neće.

“Za godinu dana demokratske vlasti učinjeno je mnogo, a najbolje stvari tek dolaze”, poručio je Abazović, preneo je portal RTCG.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa