Region

Kandidat SNSD Slobodan Javor proglasio pobedu i postao novi gradonačelnik Prijedora

Komentari

Autor: Tanjug

12/12/2021

-

22:45

Kandidat SNSD Slobodan Javor proglasio pobedu i postao novi gradonačelnik Prijedora
Kandidat SNSD Slobodan Javor proglasio pobedu i postao novi gradonačelnik Prijedora - Copyright Prinskrin/Youtube/RTRS vijesti

veličina teksta

Aa Aa

Na prevremenim izborima za gradonačelnika Prijedora, prema preliminarnim podacima, pobedio je kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Slobodan Javor sa 13.076 ili 53,42 odsto glasova, saopšteno je večeras iz Centralne izborne komisije BiH.

Prethodno je kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata za gradonačelnika Prijedora Slobodan Javor proglasio pobedu na vanrednim izborima u tom gradu u Republici Srpskoj.

Javor je zahvalio svim sugrađanima koji su izašli na izbore, svim koalicionim partnerima na podršci, ali i svim kandidatima na korektnosti.

"Nadamo se da ćemo se sastati narednih dana, sesti za sto, pogledati u oči i da svi zajedno donosimo odluke za naš grad, za naše Prijedorčane", rekao je Javor.

Lider Demokratskog narodnog saveza (DNS) Nenad Nešić priznao je da je koalicija "Za naš Prijedor" poražena na izborima za gradonačelnika Prijedora i čestitao Jaoru na pobedi, prenose ''Nezavisne novine''. On je dodao da je cilj da DNS i koalicioni partneri pobede na opštim izborima u oktobru sledeće godine.

U Prijedoru su u 19 časova zatvorena sva biračka mesta za prevremene izbore za gradonačelnika kojeg su građani birali među 14 kandidata. Prevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora raspisani su nakon što je Dalibor Pavlović 11. oktobra podneo ostavku na tu funkciju.

Dodik o pobedi Javora: Melem na ranu

Predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je večeras u Prijedoru da pobeda kandidata SNSD Slobodana Javora dolazi "kao melem na ranu, koju su otvorili neki koji su mislili da mogu da odseku i amputiraju telo koje se zove SNSD u političkom životu RS".

"A to nije moguće", rekao je Dodik, koji je večeras stigao u izborni štab SNSD-a u PRijedoru, gde je pratio brojanje glasova. On je ocenio da je pobeda kandidata SNSD važna jer se mnogo toga nadvilo nad RS i nad SNSD-om kao vladajućom strukturom i koaliconim partnerima.

Dodik je rekao da nijednog trenutka nije sumnjao u dobar rezultat Javora i zahvalio lideru Demokratskog narodnog saveza (DNS) Nenadu Nešiću, koji je čestitao pobedu Javoru.

"Ovo je dobro i za Republiku Srpsku, jer smo pokazali da u uzavrelim političkim okolnostima i atmosferi možemo da provedemo fer i poštene i legitimne izbore", poručio je Dodik i takođe čestitao protivkandidatu iz koalicije "Za naš Prijedor - DNS, SDS i PDP" Goranu Predojeviću i pozvao njegov štab da dođe da zajedno proslave uspešno sprovedene izbore.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa