Region

Jako nevreme oborilo antenski stub Radio difuznog centra na Bjelasici - šteta procenjena na milion i po evra

Komentari

Autor: Portal RTCG

26/12/2021

-

15:09

Jako nevreme oborilo antenski stub Radio difuznog centra na Bjelasici -  šteta procenjena na milion i po evra
Jako nevreme oborilo antenski stub Radio difuznog centra na Bjelasici - šteta procenjena na milion i po evra - Copyright Portal RTCG

veličina teksta

Aa Aa

Antenski stub Radio difuznog centra (RDC) pao je na Bjelasici zbog jakog nevremena. Prema informacijama portala RTCG, pukla je sajla koja je držala stub. Nevreme je sinoć i danas izazvalo veliku materijalnu štetu. Kako je saopšteno za portal RTCG, pukla je sajla koja drži stub, a onda se zaljuljao i pao. U pitanju je stub na Zekovoj glavi. 

Izvršni direktor RDC Saša Miličić rekao je za portal RTCG da je procenjena šteta oko milion i po evra, imajuću u vidu knjigovostvenu vrednost opreme. On je kazao da ulažu velike napore da se veze uspostave alternativnim pravcima, posebno u saradnji sa kolegama iz mobilnih operatera. Naveo je da je RDC dobio i ponudu za pomoć od "Crnogorskog elektroprenosnog sistema" (CEGES).

Portal RTCG

 

"Verujem da ćemo neke ključne probleme rešavati u naredna dva ili tri dana. Potpuna sanacija će biti moguća verovatno naredne godine. Trenutno, ekipa ne može da izađe iz objekta, toliko je jako nevreme. Srećom, prilikom pada stuba nije bilo opasnosti po članove ekipe”, naveo je Miličić.

Portal RTCG

 

Kako piše portal RTCG, na Zekovoj glavi su ranije imali i prekid napajanja strujom, jer su im sa Ski centra prekinuli kabl, pa su nekoliko nedelja radili koristeći agregat. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa