Region

DPS: Podržaćemo svaku inicijativu koja dovodi do smene Vlade Crne Gore

Komentari

Autor: Tanjug

18/01/2022

-

22:26

DPS: Podržaćemo svaku inicijativu koja dovodi do smene Vlade Crne Gore
DPS: Podržaćemo svaku inicijativu koja dovodi do smene Vlade Crne Gore - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) saopštilo je danas da će podržati svaku inicijativu koja će dovesti do smene sadašnje Vlade Crne Gore.

Predsedništvo DPS-a oglasilo se nakon što je lider koalicije Crno na bijelo Dritan Abazović predložio koncept manjinske vlade, u kojoj ne bi bilo kadrova Demokratskog fronta i DPS-a, ali od kojih očekuje podršku za njeno formiranje.

"Povodom juče saopštene spremnosti koalicije Crno na bijelo da se kroz formiranje manjinske Vlade traži izlaz iz političke krize u Crnoj Gori, Demokratska partija socijalista želi da ponovi svoj ranije saopšten stav, da će iz dobro poznatih razloga, podržati svaku inicijativu koja treba da dovede do smene sadašnje Vlade", navodi se u saopštenju Predsedništva DPS.

Kako se dodaje, DPS pozdravlja spremnost dela parlamentarne većine da sa predstavnicima jednog broja manjinskih partija, predlažu rešenja koja bi, kako tvrde, vodila deblokadi institucija i ubrzanju pregovaračkog procesa sa Evropskom unijom, prenose podgoričke Vijesti.

Iz Predsedništva DPS-a poručuju da će pažljivo pratiti dalje poteze predlagača inicijative, i blagovremeno se odrediti prema njihovom predlogu izlaska iz dugotrajne društveno-političke krize, vodeći računa, kako kažu, prvenstveno o interesima Crne Gore, i dostojanstvu partije, koja je u službi tih interesa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa