Region

Bilčik: Crnoj Gori potrebna stabilna vlada sa jasnom i pouzdanom većinom u parlamentu

Komentari

Autor: Tanjug

18/01/2022

-

18:56

Bilčik: Crnoj Gori potrebna stabilna vlada sa jasnom i pouzdanom većinom u parlamentu
Bilčik: Crnoj Gori potrebna stabilna vlada sa jasnom i pouzdanom većinom u parlamentu - Copyright Tanjug/Tanja Valić

veličina teksta

Aa Aa

Poslanik Evropskog parlamenta i kopredsedavajući Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU i Crne Gore Vladimir Bilčik kaže da je Crnoj Gori potrebna stabilna i predvidljiva vlada sa jasnom i pouzdanom većinom u parlamentu da podrži sve ključne proevropske reforme.

Bilčik je za "Vijesti", komentarišući predlog za formiranje manjinske vlade koji je u ponedeljak predstavila koalicija Crno na bijelo, rekao da pozdravlja "svaki razvoj događaja koji bi mogao da podrži takvo konstituisanje parlamentarne većine u Podgorici, koja može pogurati Crnu Goru napred na njenom putu integracije u EU".

On je dodao da će nastaviti da pomno prati aktuelnu političku situaciju.

"Sve odluke su isključivo u rukama crnogorskih političara. Na onima koji danas sede u Skupštini je da odluče koji je najbolji izlaz iz trenutne vladine pat pozicije. I mogu samo podstaći političke lidere u zemlji da imaju na umu da odlučujuća većina građana podržava članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji", rekao je Bilčik.

Lider koalicije Crno na bijelo i potpredsednik ekspertske crnogorske Vlade Dritan Abazović poručio je u ponedeljak da ta koalicija hoće manjinsku vladu, bez Demokratskog fronta i DPS-a Mila Ðukanovića.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa