Region

Milanović: Ako neko iz Hrvatske bude glasao za sankcije Dodiku za mene je izdajnik

Komentari

Autor: Fonet

25/01/2022

-

16:32

Milanović: Ako neko iz Hrvatske bude glasao za sankcije Dodiku za mene je izdajnik
Milanović: Ako neko iz Hrvatske bude glasao za sankcije Dodiku za mene je izdajnik - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik hrvatski je sagovornik i ne treba mu uvoditi sankcije, a lider najveće bošnjačke stranke SDA Bakir Izetbegović "kupuje vreme" kako bi se izbori u BiH mogli održati po starom izbornom sistemu koji diskriminiše Hrvate, izjavio je danas predsednik Hrvatske Zoran Milanović.

"Dodik nije etnonacionalist, nije šovinist, ne širi etničku mržnju", kazao je Milanović novinarima, prenosi Index.hr. "On je sagovornik", naglasio je hrvatski predsednik.

On je rekao da je protiv sankcija EU kakve su Dodiku uvele SAD.

"Ako neko iz Hrvatske bude glasao za te sankcije, on je za mene izdajnik. Onda ću ja predstavljati Hrvatsku u Evropskom savetu", rekao je Milanović.

Istovremeno je Bakira Izetbegovića, lidera bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA), prozvao "kradljivcem vremena" koji dolazi na dijalog s hrvatskim predstavnicima, ali potom ne ispunjava dogovoreno.

"Vreme protiče, izbori dolaze i održat će se po pravilima koja su potpuno neodrživa. Hrvate će pokrasti", u slučaju da ne dođe do izmene izbornog sistema koji bi sprečio da bošnjački birači ponovno biraju hrvatske predstavnike u najviša tela BiH, upozorio je hrvatski predsednik. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa