Region

Mandić i Knežević zatražili od Abazovića da poštuje izbornu volju naroda

Komentari

Autor: Tanjug

25/01/2022

-

22:19

Mandić i Knežević zatražili od Abazovića da poštuje izbornu volju naroda
Mandić i Knežević zatražili od Abazovića da poštuje izbornu volju naroda - Copyright Tanjug/Vlada Crne Gore/Z.Đurić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić i predsednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević zatražili su od predsednika GP URA Dritana Abazovića da poštuje izbornu volju iskazanu na izborima 30. avgusta i da se samo u okviru aktuelne parlamentarne većine može tražiti novo održivo rešenje, saopštio je Demokratski front (DF).

Kako navode, Mandić i Knežević razgovarali su sa Abazovićem i još jednom mu saopštili jasne poruke o izlasku iz aktuelne krize i njihov nepromenjen stav da će glasati za njegovu smenu u Skupštini koju je inicirao premijer Zdravko Krivokapić, prenele su "Vijesti".

Oni su obavestili zamenika premijera da je njima i koaliciji "Za budućnost Crne Gore" neprihvatljiv bilo kakav dogovor i saradnja sa DPS-om.

"Mislimo da to treba da bude stav i koalicije Crno na bijelo", navodi se u saopštenju.

Abazović je, kako se dodaje, saopštio čelnicima DF-a da je postojeće stanje u aktuelnoj Vladi neodrživo i da će ova Vlada biti smenjena, kao i da ima puno razumevanje za stav DF-a, koji će, dodaju, glasati za njegovo razrešenje.

Dodaje se i da je saopšteno da Abazović želi da nastavi razgovore tražeći najbolja rešenja za izbor nove Vlade, prevashodno u okviru postojeće parlamentarne većine, i da će uraditi sve što je u njegovoj moći da do dogovora dođe.

U saopštenju se navodi i da će DF nastaviti razgovare sa svim drugim subjektima aktuelne parlamentarne većine "kako bi kroz iskreni razgovor i novi dogovor zaustavili svaku mogućnost povratka DPS-a".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa