Region

Turković i Stoltenberg o BiH i odnosima sa NATO

Komentari

Autor: Tanjug

08/02/2022

-

22:04

Turković i Stoltenberg o BiH i odnosima sa NATO
Turković i Stoltenberg o BiH i odnosima sa NATO - Copyright Tanjug/AP/Olivier Hoslet

veličina teksta

Aa Aa

Zamenica predsedavajućeg Saveta ministara Bosne i Hercegovine i ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković sastala se danas u Briselu sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, s kojim je razgovarala o odnosima BiH i NATO i aktuelnim političkim pitanjima, pišu sarajevski mediji.

Klix.ba prenosi da je na sastanku izražena snažna podrška teritorijalnom integritetu i stabilnosti BiH i "zabrinutost zbog retorike i aktivnosti koje podrivaju državne institucije", kao i da je poručeno da su BiH i Zapadni Balkan ključni za stabilnost Evrope.

Turković je Stoltenbergu prenela, kako tvrdi Klix.ba, "zabrinutost građana zbog činjenice da politička kriza izazvana antidejtonskim delovanjem sve više prelazi u bezbednosnu, te izaziva strah, posebno kod povratničkog stanovništva u  RS, ali i u drugim delovima BiH".

Naglasila je da BiH podržava NATO politiku otvorenih vrata, smatrajući je istorijskim uspehom koji je doneo i sačuvao mir.

"BiH je pre 15 godina, potpisom tadašnjeg predsedavajućeg Predsedništva BiH Nebojše Radmanovića ušla u Partnerstvo za mir sa NATO što je bio ključni doprinos napretku. Svaki korak dalje će značiti više mira i sigurnosti u BiH i regiji", rekla je Turković.

Turković je čestitala Stoltenbergu na uspešnom mandatu. Sastanku je prisustvovao i ambasador BiH pri NATO Mitar Kujundžić. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa