Region

Oštra reagovanja iz Republike Srpske na nove provokacije bošnjaka iz Bužima

Komentari

Autor: Tanjug

13/02/2022

-

23:58

Oštra reagovanja iz Republike Srpske na nove provokacije bošnjaka iz Bužima
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Iz Republike Srpske danas je međunarodnoj zajednici upućen poziv da reaguje povodom novih provokacija u Bužimu u Federaciji BiH, gde su, prema navodima medija, uz pokliče "Alahu ekber" i pucnjavu, u ratnim uniformama i zelenim beretkama, a pod zastavama tzv. Armije BiH, bošnjačka udruženja okupila svoje pristalice na lokalitetu Hasin Vrh.

Pucnjavom i pokličima "Alahu ekber", u Bužimu je u subotu obeležen, kako su to organizatori nazvali, slom "srbo-četničke ofanzive", prenosi RTRS.

Do Hasinog Vrha defilovali su u uniformama, sa zelenim beretkama, pod ratnim zastavama tzv. Armije BiH, a na snimcima sa tog skupa, kako navodi RTRS, ima i dece. Od reakcije međunarodne zajednice nema ništa, kaže srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Dodaje da Zapad daje podršku radikalnom islamizmu i da njihovo partnerstvo sa Bošnjacima učvršćuje krajnji cilj - majorizacija Srba.

Naglašava, Srbi neće pristati da budu građanska manjina u BiH, nego će nastaviti mirnim putem da se bore za svoja prava.

"Mi znamo da SDA okuplja svoje ratne veterane, pokušava da ih mobiliše i organizuje u nekoj zabludnoj priči o tome da će eventualno nešto trebati. Neće ovde biti nikakvog rata", rekao je RTRS srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

U Boračkoj organizaciji Republike Srpske zahtevaju da se obustave bošnjačke provokacije u Bužimu koje, kako kažu, izazivaju strah kod srpskog stanovništva u tom delu BiH.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa