Region

Bivši vođa navijača Dinama: Nisam odveo hrvatske plaćenike u Ukrajinu

Komentari

Autor: Tanjug

03/03/2022

-

19:41

Bivši vođa navijača Dinama: Nisam odveo hrvatske plaćenike u Ukrajinu
Bivši vođa navijača Dinama: Nisam odveo hrvatske plaćenike u Ukrajinu - Copyright Printscreen YouTube/RTL

veličina teksta

Aa Aa

Nekadašnji vođa navijača zagrebačkog Dinama Denis Šeler negirao je optužbe ruskog generala Igora Konašenkova da je organizovao odlazak oko 200 hrvatskih plaćenika u Ukrajinu.

Šeler, koji je šest godina ratovao u Ukrajini u bataljonu Azov, za hrvatski je portal Index.hr rekao da su optužbe smešne i upitao na kakvim informacijama se temelje. Skeptičan je, kaže, prema informaciji da je u Ukrajinu otišlo 200 hrvatskih boraca.

"Ne možete u Hrvatskoj skupiti 200 ljudi ni da protestuju za veće plate, a kamoli nešto drugo. Kojih je to 200 Hrvata u Ukrajini, ako sam i ja sam u Zagrebu?" upitao je.

Pominjanje hrvatskih plaćenika je politički pritisak na Hrvatsku, smatra Šeler.

Ranije danas, portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov izjavio je da se oko 200 plaćenika iz Hrvatske pridružilo bataljonu nacionalista u Ukrajini.

On je rekao da je vojni ataše Ambasade Hrvatske u Moskvi pozvan danas na razgovor u rusko Ministarstvo odbrane i da mu je rečeno da je Rusija upoznata s dolaskom plaćenika, prenosi TASS.

"Samo protekle nedelje oko 200 plaćenika iz Hrvatske stiglo je preko Poljske i pridružilo se jednom od bataljona nacionalista na jugoistoku Ukrajine", rekao je Konašenkov, a prenosi TASS.

On je da je vojni ataše obavešten o nelegalnim aktivnostima hrvatskog državljanina Denisa Šelera, koji je, kako je rekao, učestvovao u borbenim operacijama na jugoistoku Ukrajine 2015. godine, a sada je formirao grupe hrvatskih plaćenika za slanje u Ukrajinu. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa