Region

Ðurović: Abazović od Srbije tražio uvoz ulja, pšenice i brašna

Komentari

Autor: Tanjug

16/03/2022

-

10:12

Ðurović: Abazović od Srbije tražio uvoz ulja, pšenice i brašna
EPA/BORIS PEJOVIC - Copyright EPA/BORIS PEJOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović komunicirao je sa nadležnim organima u Srbiji i tražio da se ovih daa dozvoli uvoz sedam miliona litara ulja, 18.000 tona brašna i 4.000 tona pšenice, izjavio je potpredsednik GP URA, Goran Ðurović.


“Moramo komunicirati sa tržištima od kojih možemo da uvezemo osnovne životne namirnice u Crnu Goru. Potpredsednik Vlade komunicirao je sa nadležnim organima u Srbiji i tražio da se dozvoli uvoz sedam miliona litara ulja, 18.000 tona brašna i 4.000 tona pšenice ovih dana”, rekao je Ðurović sinoć u emisiji Reflektor na TV Vijesti.

Ðurović je kazao da Crna Gora mora biti odgovorna i naći rešenje zbog situacije uzrokovane agresijom Rusije.

Ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović je pitao Ðurovića “kako je Abazović komunicirao i ko mu je dao nalog”, prenosi CdM.

“Zašto treba nalog da se spasi država. Radi se ozbiljno na tome da se obezbede osnovne životne namirnice”, naveo je Ðurović.

Kazao je da se nada da će nadležni organi u Srbiji “odblokirati te količine i da ćemo imati određene zalihe za naredni period”.

“Nema panike, građani Crne Gore su u prethodnim godinama izdržali sve i svašta. Ne treba dizati paniku, naći će se mehanizam da se životne namirnice obezbede u dovoljnoj količini”, poručio je Ðurović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa